Thursday, 24 November 2011

Pendapat Sahabat Tentang Diriku :]

FROM WANI :] -------->
ATIQAH NABILA a.k.a IQA . She is one of my BFF :D.Cute kan?.sape ckp X aku tampo kang..Hek hek hek :D.Aku start kenal IQA waktu aku naek klz 2INO tahun 2009..
Back to old time: waktu mule mule masuk aku first lam pikiran aku is IQA CHOMBONG.Siyes taip muke dye mmg achik siyes je(takut aku).Lpz lam 2 ke 3 bulan lpz tuu aku mule start rapat nganIQA.IQA sebenarnye tak chombong cam yang aku pikir mule mule dlu n bla bla bla.IQA jenis yang mudah mara tapi mudah cool..Yang aku tabek springsss ngan IQA is IQA jenis yang tetap pendirian walau pe pon jadi.Klo aku de masalah IQA la tempat aku mengadu masalah.Aku still ingat aku penah wat salah yang besa,sangat besa tapi IQA ttp de di sisi aku n bagikan aku nasihat.TQ IQA :).Pejam celik Pejam celik sekarang da 3 tahun aku and IQAjadi kawan.Walaupun sekarang aku n IQA laen laen kelaz aku tetap angap IQA sebagai BFFaku :D

FROM AINA NADZIRAH :]
Ni dieeeeeee . kenal tak ? mesti kenal ann ? die ni lha name Iqa Nabila die ni famous aww , heheh . First aku mule kenal die an , die ni agak sombong sikit , hahaha . tapi takpe aku tak kesah ane lol , tapi dah lame-2 , aku slowly chat ngan die , heheh cakap pasal belajar lahh care nak study lahh and banyak ahh pasal-2 belajar aku ingat ah lagi . die ni baik sangatt , sportingg weyyhh . kan best kalau dah kenal lame ngan die heheh >,< mase raye aku penah nek motor ngan die pegi raye umah orang . perghh best gile ahh nek moto ngan die . lawak gilee aww time tuu . sakit gile punggung nek moto die haha tapi best . Die ni pengawas kat sekolah tapi tak garang sporting ade ahh , pengawas paling sporting kod hahah ramai kenal die , die jugak bijakk aww , selalu top 10 lam FORM 4 . perghh bijak gilee , die ni mmg calon straight A's ahh SPM next year . InsyAllah eaa akak .hehe.Ok byebyeeeeeee peepps muahhhhh :)

FROM CYPA :] -------->
Iqa, yg aq tau lah, bijok bab kire2 ni.. Iqa ni tak suke bce novel or komik kcuali bile dah boring gle bpak tahap gaban ahh. patu slalu pntg kn prasaan orng lain smpai kau yg berat m'nanggong sume nye bia pon kau yg skit ork ? haha suke purple, tak suke wane pink tp punyai byk bju pink lbh byk drpd purple, plik an? haa.. patu dia ni lau takde keje nk buat kt umah,  kejenye asek online takpon tgok wayang takpon ske ajk kawan2 die kua jln2 .. patu kalau makan ape2, mesti tnglkn sise skit atas pinggan, makan pon tak lah banyak.. tak salah aq, kau ske ayam mcd ork ? slalu bising2 kt tlinge aku psl ayam mcd.. tk dpt ayam mcd, MERAJUKK tak nak tegor akak yeww, hahaha lawak ase. then kau jgk pympn rahsie t'baik, sbb tu dengan kau je aq blh share mcm2 mslh. kau ni sbnanya seorg pemalu  jgk lah kdg2 kot.. mcm kak aq kne kene kau aritu , klaka gle tgk mke malu kau ;DD papepon aq suke bkwan dgn kau... sayang iqa iqo :D

FROM TINI :] -------->
iqa . ok , mmg dye comel , cntik . *ramai peminat* ak knl dye start dr tadika agi . mmg rapat gle dlu . hari2 , ptg2 g umah dye naik basikal . yg ak ingt mse 2 rmbut iqa pnjang gle , ske tocang . n mmpunyai gigi yg *cantik* . tp skrg lg cntik . hahaha . dlu mse2 kecik tatau pape pun lg . fikiran x matured lg . g uma dye pun sbb maen barbie doll . xpun lepak sje2 . iqa yg ajar ak maen internet2 ni . dye tlg buatkn ak email n friendster . lps ak pndai sume 2 , abis sume bnde ak sign up smpai la skrg . thanks 2 iqa . ble naik skola rndah . ak un ta ingt sgt , yg ak ingt , ak always msuk tarian ngan iqa . g umah iqa brlatih menari . haha . klau iqa ad mjlis pun ajk ak , ak pun ajk dye . tp xberapa hang out sgt . ble ak naik skola mnengah , ak duk asrama . ble ak blk jew ak always hang out ngan dye . dye je lh kwn yg ak ade kt kg ni . konklusinye , kbnyakan cte2 cnta , mslh2 , sume dikongsi brsama . klau iqa nk wat something msti ajk ak sbb iqa ckp ak ni sporting . haha . utk iqa ap sje ak ley wat sbb xla ssh sgt bg ak . asl ak blk dr asrama . msti ak n iqa naik moto pusing2 kampung . xla ak bosan sgt duk umah ble ad iqa . klau iqa xde  , seriously sunyi . tatau nk watpe . haha . iqa seorang yg pemaaf . walaupun ak bnyk wat slh kt dye , dye still maafkn ak n cri jln nk slesaikn masalah . n last2 still hang out mcm xde pape yg brlaku . haha . iqa jgak seorang yg mudah bahasa . haha . klau ak bosan ak cri r dye , lepak g mne2 . kdang2 g umah dye . dye mcm ok jew . xmrh pun klau ak kcau dye . sori iqa . haha . 2 je kowt , papepun u r the best la iqa . cayunk ko ketat2 XD

FROM AINA Z :] -------->
Atiqah Nabila bt Zainal Abidin (IQA)
okay, she is my bestie ever ^.^v .. Dia ni kawan baik aku since aku 4 tahon, lama kan? So, she is my first GURLFIE.
dari kecil sampai besar aku kawan dengan dia. Okay, dia baik, friendly n tak sombong. Tapi, kadang kadang dia buat SENGAL dia sampai aku pon bengang. Takpe lah, iqa buat camtu masa dia happy, cuba kalau dia bengang. Tegur orang pon payah kan? HAHA jangan marah iqa.Dari kecil aku selalu lepak dengan dia, ade ape ape event dia mesti ajak aku. Baik kan? Hari tu dia ajak aku lepak ECM, Kuantan. Best gak, thanks BTW my sayang . Iqa ni suka belanja orang n memang tak kedekut langsung. Pastu, dari kecil gak aku perasan, iqa ni memang TAK SUKA, NEVER ikat rambut. Dia kelaur jalan jalan rambut lepas gitu ahh. Hari tu (awal tahun 2011) aku ada gaduh dgn dia, kawan punya pasal lah. Tapi enta ape ape je aku yg takde kene mengena ni pergi masuk campur. Dia as a good friend text aku n dia cakap dia sedeh. Bila aku baca text tuu memang sedeh ah. Tapi kitaorang dah baik balik n aku dah selalu lepak dgn dia. BTW, family dia pon baik baik. Lupa nak cakap, dia ni anak bongsu n MANJA lah sikit dengan family kan kan IQA kan? HAHA, BTW nanti kalau Allah tu pisahkan kita kau jangan pernah lupa aku ye member, I  <3  u ATIQAH NABILA bt ZAINAL ABIDIN

FROM JANNAH :] -------->
well aq nk citcat ket ttg sumone. dye sllu care sal aq. kkdng lau aq ad prob dye yg bnyk bg aq spport~ nk kate dye 4we aq.==' adoi bkn lar. nk kate dye buah haty aq? ad la sket2. haha~but yg aq sure dye nim kawn aq smpai syurge kot~ hee><. aq pom x sngke kitew kwn dh lme kn.kjap jew mse brlalu, lau buley aq nk tyme kite kecik2 dlu.slalu appy kn. x yah nk pikir prob yg x sdah2. huh!haha~ ttibe aq trigt tyme kem dlu. hahaha~ bengang kot++'. aq x yah nk cite kt cni ler. hnye ko ngan aq jah yg tau.bhahha. msti ko igt kn??adoi. 'KNANGN TRINDAH' wawawa. p ble aq dh msok asrama aq jrang jpe gn ko kn. tp aq nk ko tau wlaupom kite jrang jpe or cntct. ko ttp pnting lam idop aq^^ aq nk wat ayt brani mati nih! hahaha~ 
AQ SAYAM ATIQAH NABILA. a.k.a. kiut~ hahaha. cillowt~~

FROM SABRINA :] -------->
iqa a.k.a akk.. seorang yang baik dan slalu ambil berat tentang saya. walaupun dia tiada ape2 kaitan dgn sye, tapi saya anggap dia seperti kakak saya sendiri. dia pun kadang2 suka merajuk :) tapi saya tak kisah pun . saya tetap cuba untuk buat dia gembira. baru 4 bulan saya baik dengan dia. dia slalu bagi saya nasihat. kalau saya sedih, dia bagi saya semangat supaya saya jangan sedih. dia dah byk tolong saya. kami pernah bergaduh, tapi tu pun cuma sementara je. saya gembira dia muncul dalam hidup saya. tak pernah saya mendapat kasih sayang dari seorang kakak.. :)

FROM ILINA :] -------->
Atiqah Nabila. Heh? Sape tu? Die ni kawan nana since darjah 5 tk silap. Dulu lawak gile kot mase mule2 kenal, mesej stiap hari. Mmg sgt pelik bile pikir blk, hahaha. Tp iqa ni best kawan, tp kdg2 menyakitkan hati sbb tak gelak kat lawak org lain-.- Iqa panas baran, mmg betul pon. Tp dgn nana, die tahan cool siket sbb nana ni special kan. HAHAHAHA. And die suke lepak2 dgn kwn die, ajak pegi mm je mesti die ade. Even nana dh tk kat kerteh, she stills remember me. Awww <3  Iqa is true friend :]

FROM ALIEA :] -------->
Atiqah Nabila Bt Zainal Abidin . Aite , we became friends since we were in standard 4 . 4 Naim , haha . Ingat ? We used to be bestfriend . Hmmm , nak ckp detail sangat pasal kau pun aku rasa tak boleh sebab aku dah tak ingat . Last time kita jumpa tulah , time akhir tahun darjah 4 dulu . Yeehaa , kita gaduh kan ? Act aku tak gaduh pun dengan kau tapi kau ikut group lain , aku ikut group lain . So mcm tu je lah . Cerita ni pun habis mcm tu je . HAHA . Err , i went to your house once ^^ Ingat lagi . One thing so sure that i can see bout you is , brutal . hahaha . Aku pun taktau kenapa aku rasa mcm tu . Hm apa lagi ? Oh yea , last year kita jumpa kankan . Tengok cerita Narnia kot rasanya and main bowling . Waa , malu rasanya xD . Muka kau , suara kau dah lain So then yang lain-2 tu kita just keep in touch dlm Fb je . Hotstuff boleh laa , haha . Dah besar kan , semua dah berubah . Kau friendly , comel ;D Oh oh , aku lupa nak cakap . Aku suka rambut kau ;D . Dari dulu panjang . haha . Kalau pendek pun , hm still pnjg lagi xD . Okay tu je kot . So thanks for being my friend and tak lupa aku , haha . Hope the friendship would stay foreverrr <3

FROM SYAHMI :] -------->
7 tahun sekolah sama dgn dia,masa di sekolah rendah my first impression pada si IQA ni agak tomboy ye haha,tapi tu masa mula2 lah.Lama2 knal ,kelas sama time drjah 4,5,6 kot baru tau dia bkn tomboy cuma kerana suaranya yg gantang haha.Mek ni baik,berduit :D  haritu dia belanja saya kebab kt shah alam haha .Last but not least,sng berkawan dgn dia .Pemesra ,baik,pemurah,kdang2 ganah haha k itu sahaja. :P

FROM FIKRI :] -------->
iqa nie mule2 kenal nmpak mcm ganas (tomboy).. bile dh kenal rapat dgn die, bru tau yg die nie baik orgnye, manje, mudah terase.. tp die cool.. pndai jge prasaan org len.. hati2 dgn iqa, die nie kuat memendam bukan DENDAM.. iqa nie ade time manje, ade time marah x tentu pasal.. tp die ANTI sgt2 klau kite kcau die tgh tido.. koferm kene marah gile2.. yg beznye lepas die bgon, msti die mintak maaf lik.. iqa nie kuat tido.. kuat nganjing.. koya pn ade .. kenal dgn iqa nk msuk 4 taun.. x lme mne pn.. iqa nie klau bosan die akan cari seseorang . klau dpt text dari iqa.. koferm ar die nie bosan.. hihi. :p

FROM HADEEF :] -------->
Iqa. x sure ah kenal sejak tadika ke sekolah rendah. Tapi yang pasti first cakap dgn dia time darjah 6. Kara-kata first kat dia, "kau suka aku ke tak?". Ha ambik kau! budak sekolah rendah dah pandai menggatal! Guna public phone pulak tu! Iqa ni agak tomboy time aku kenal dia. Dah memang perempuan camtu aku suka dulu haha. X tau lah skarang macam mana. Kita couple sampai Form 1 je sebab aku kena pindah Selangor. Iqa memang baik. Dia pernah berniat nak belanja aku. Walaupun x kesempatan tapi niat tu penting ye anak-anak? Jadi aku mengharapkan kau boleh jadi anak yang soleh ye Iqa? Haha, cam bapak orang. :D

FROM AJWAD :] -------->
Atiqah Nabila a.k.a Iqa. She is one of my old class mate back at year 2005. Tahun tu, cikgu sains bahagikan pelajar dalam kelas kepada beberapa kumpulan dan aq terpaksa masuk kmpln Iqa walaupun tak nak. haha, mula2 dulu aq ingat Iqa ni tomboi, then ada satu period tu, masa sains, kami kena bincangkan jawapan untuk soalan yang cikgu beri, so budak2 dalam group tu sume tulis satu jawapan yg sama kecuali aq, selalunya hantar kertas Iqa je, but then cikgu suruh hntr kertas orang lain pula, sudeh, hantar kertas aq, tup2, jawapan salah. Budak2 dalam group sume marah kecuali iqa, so secara konklusinya, iqa ada sifat kepimpinan yang tinggi sebagai seorang ketua kumpulan.
Sebab ketua yang baik tidak marah kpd anak buahnya sebaliknya menasihatkan dan membetulkan kesilapan anak buahnya. :D

FROM MYRA :] -------->
Iqa :):) oke memg dye comel pon . but kdg kdg prsn terlebh . HAHA . ak start kwn ngn dye mse kt tdika , tpi tadela rapat mne . pnh msuk mnari skli je ngn dye . HAHA . tu pon ak ta brpe reti na mnari smpi skrg . erm , kdg kdg ak lepak ngn dye kat MM , ajk dye g maen squash ke , penh skli ktorg trjmpe kt genting highlands , pastu ak ngn dye tros g maen bnde bnde kat situ sme sme , tgglkn mak mak g shopping . HAHA . ak egt mse tu na naek dragon fly ke pe nth roller coaster dragon tu la , iqa tkot na duk tpi pntu pastu suruh ak pulk . bertuah punye kwn -.-'' mcm trbkk pntu tu HAHA. Ade skali ak ajar dye mse naek drgon fly tu bile lalu dlm tmpt shopping tu jrit kuat kuat HAHA . pdhl tadela laju mne pon,nak attract org utk tgk kan iqa ? HAHA .Futhermore , HAHA .Iqa ni org dye pendeekkk ,comell , ske buat lawak, ade stu ayt yg ak pling ske dye sbot , ''ehhh ! comellnyee , mcm unte .’’, pe lagi er ,haaa ,rmbot lawa sokmo,kaye,rumah besar,kalau time birthday dye , whoah ! besar besaran:D ske g party dye , HAHA .kek lawa :):) erm ,ak punye ta la spnjg tini , maybe klau rumh kite dkt ,pnjg la ye ayt ak ni skit . HAHAHA , oke , love u syg !-myra

FROM IKIN :] -------->
Atiqah Nabila Bt Zainal Abidin a.k.a iqan . Ahak2 . <-- Siapa dye ? Jeng jeng jeng . Aku kenal dye tahun lepas kot . Dalam 7 bulan dah aku kenal dye kot . Aku dengar2 dye bijak . Mungkin . Dye ‘omey’ , tapi aku taboh puji dye . Ekgi dye perasan . Dye kuat prasan ehhhhhh  .Dulu selama 6 bulan aku jadi adik angkat dye . Tapi sekarang bukan lagi . Aku ingat lagi dulu2 , mula2 aku start kenal dalam FB je kot . Walaupun 1 skolah tak pernah bertegur pon dulu . Kalau bukan sebab FB aku tak kenal kot dye . wkwkwkwk . Dye ni suka sangat jentik aku -,- Dye suka tolak aku -,- Dye suka panggil aku panda -,- Dye ni penyabar , tapi ade tahap . Dye dok suke pendam2 . Aku tak tahu nok cerita ape pon ni . Dye dop pandai start motor pakai kaki . Jalan kat kerteh dye punya or . HAHA . Dye pengawas BERWAWASAN .

FROM NANIE :] -------->
Iqa Zainal a.k.a iqo aku kenal dia since dia jadi kakak angkat kawan aku . Kitaorang pernah gaduh . Malas ah nak ingat balik semua tu, haha :] mula-mula kenal rasa macam janggal je . ye lah kan, satu sekolah tapi tak pernah tegur pun . mula-2 ingatkan dia ni org kaya sombong tapi bila dah lama kenal boleh tahan ar bolok dia ni . Haha seriously, dia baik , sgt memahami dan pendengar setia . Dia senior aku yang palingggggggggggg aku rapat :] . Sampaikan dulu “adik angkat” dia jeles dgn aku sbb kitaorang rapat sgt kalau dia gurau bewok pun, aku tak ambil hati langsung . Dah kenal sgt dgn dia ni . Dia ni kalau tak suke org tu, mmg dia betul-2 tak suke ! Dia ni tetap pendirian . Papepun, aku suka dapat kenal dgn iqo ni . Hmm, tak tahu la nak ckp apa lagi .Tak reti nak describe cane lagi . Ok, tu je . Muah kuli-kuli iqoqo . Hahaha

FROM MARDHIANA :] -------->
Atiqah Nabila Zainal Abidin a.k.a Iqa
Mula-mula saya tengok dia kan, dia nie mcm sombong sikit. Sikit jeee. Tapi biar ahh aku nak tegur. Dia tak sombong pon sebenarnya. Dah kenal baru tahu dia nie macam mane. Dia ni laen drpd yang laen. Tak tahu ahh nak cakap camne. Saya suka sangat tengok dia senyum, seyesly! Idk why. Dia nie nampak je pendiam tapi bila dah cakap memang macam orang tak penah cakap. Bila dia marah, memang habes meletop sume. Takot saya tengok muka dia. Jgn memaen dgn dia nie. Kalau dia cakap dia straight to the point je. Rasanya dia nie tak pendam dlm hati. Dia pendengar yang setia. Dia tetap dgn pendirian dia. Jgn cuba bangkang dgn apa yang dia cakap. Cari nahas je. Hahaha! Iqa nie pandai ohh. Jealous saya. Satu benda yang paling sedih, saya pernah gaduh dgn dia :( Tapi takpelaa, lupakan. Let bygone be bygone, kan Iqa? :) Iqa, hope our friendship will be better and never end. All the best in SPM. Hope dapat straight A's SPM! 10 A Iqa, 10 A! Hope success in your life. And hope tabah setabah tabahnya. Take care! Thanks and sorry for everything!
I love you, Iqa! Muahmuah, hee ♥

FROM atikah amir :] -------->
heyyo,iqa a.k.a busuk.orangnya comel (perasan letew) .first kenal dia masa baru masuk sekolah,aku igt dia sombong sbb aku senyum kat dia tp dia mcm tak nak senyum balik. dekat fb pulak, bila update status mesti dia akan like or comment.dalam comment tu aku ada cakap yg igtkn iqa ni sombong dan dia ckp die 'bereh je'. adik angkt die pun ade ckp yg iqa xkn tegur org tu slgi org tu tak tegur die. so aku meng'friendly'kan diri untuk tegur iqa.mula2 mse aku ckp ngan dia, dia ckp jangan tgk muka sbb die malu (atototo malu2 beruk pulak :b) dia suka jentik aku. aku pun tk paham apa kene dengan dia ni.iqa jugak salah seorg senior yang baik dengan aku.yeah, iqa sangat baik dan peramah sebenarnya. itulah iqa yg aku knl :]

6 comments:

  1. bagi saya pula..ika sgt comel mcm abg dia yg nama boy tu..pernah sekali je talk with her.in the begin of dec 2009.if i'm not mistaken la..time saya keje 7e.. n masih ingt lagi suara dia..dia ckp kt saya ;KENAL BOY TAK..??BOY KIM SALAM...hahhaha,lawak gilo..btw, anda seorg yg comel,cool..saya suka anda!!

    ReplyDelete
  2. hahhaha ye laa en, trime ksihh :] sorry bru bacee

    ReplyDelete
  3. Kebanyakannya kata kau tomboy la Iqa :D

    ReplyDelete
  4. haha ye lah lelaki en, yg mne igt mle2 aku tomboy, :p

    ReplyDelete