Wednesday, 12 December 2012

kenangan membawa seribu makna :] 13 oct 12 dalam ingatan :]

Assalamualaikum, today tibe2 rasa nk update blog setelah sekian lame tglkan blog.. first of all, nk crte psl kenangan yg terjadi pde tahun ni yg tk kan aku lupekan smpai bile2.. due2 kenangan ade. kenangan indah and kenangan perit.time birthday aku sumenye terjadi kenangan ni.

        first thing aku nk ckp, dr awal lg aku ckp there is something mnde yg tk kene akan terjadi.. and, mende tu nnti aku cte kt bwhh lg okeyy,., time birthday aku, mse tu aku ade kat kem, mmg rse agak sedeh jgk sbb x duk rumah smbut dgn mama and ayah.. tp tkpe, kt kem pn cukup bermakna bg aku dgn kwn2 aku yg buat suprise, mse tu, budak2 ni sume pandai gle blakun. haha. aku duk la lpk kt lua tu dgn sorang kawan aku ni.. yg aku peliknye knp la geng2 aku yg lain nk duk dlm bilik. pdhl before2 ni duk je lepak kt lua ni an. tp aku skit pn xde rse yg diorg nk wt suprise sbb diorg sume klua kol 12 nyanyi lgu birthday. hehe and one part tu, kwn aku yg lpk kt lua tu pn mcm dh ngantok. NGANTOK la sgt kan ? :p ahah. die pn ckp nk tido. so oke la, aku pn msuk la bilik. duk dlm bilik and sume org nk tido. aku pn cm pehal la diorg ni tido awl gle mlm ni. tgh2 aku otw nk tido tu, diorg sume g serbu bilik aku dgn bwk cake . perh, mse tu terharu jgk ahh, x sangka a smpai bwk cake sume. mmg btol2 belakon gile geng2 ni. heheh. nk tgk video and gmbr nyee ? naaah kt bwh :]..

video x leh uploadd ~~ =_=


     Thenn, besuknye hari aku pun blik rumah,, hehehe, aku blik2 je rumah, aku msuk bilik, another suprise for meee ------ > 



haha rse cm kanak2 plak. tp tkpe jgk terharu sbb mama wt cmtu, then aku rse pelek jgk sbb mama msk banyak2 esok hari tu.. aku tya la mama. ' ma msk byk2 ni nk wt apa ? ' mak aku pn jwb 'kwn mama nak dtg esk dr trg nk jual emas ' aku pn cm ohh okey laa sbb before ni pon ade. aku pon pergi la skola cm biasa..time kt skola tu, aku ckp la dgn kwn aku sorg ni ' sedeh nye la mak aku rela msk2 untuk kwn die. birthday anak die x wt pon' kwn aku pon melayan aku 'tkpela, mayb ade hari lain kot' (bia die dah tahu pon ) bengong btl =_= blik skola tu, aku pn msuk bilik, mak aku ckp 'iqa pkai bju ni ( kaler merah ) kwn mama nk dtg, die nk bg adiah kt awk.' so aku cm pelek gile before2 ni xde nye aku nk g trun skali jpa kwn die an. so aku pn cm 'yelahh' . time tu aku dh siap2 mandi and niat mmg nk tido ah, pstu tbe2 ade mmber aku due org ketuk pintu bilik aku and ckp 'wehh iqa jum a g mm nk g tgk wyg,aku dh bli tiket' aku pn cm pehal lak die ni msuk2 umah aku x call pn aku. aku pn ckp ah 'mlsss aa xdok mood' haha, then diorg ckp 'bkk a jap bilik nii' aku pn bkk la pintu. bukak2 je pintu, aku tgk due org ni pn pakai bju merah. aku pn cm pelek nk mmpos. ape hal mende yg pelek jadi seharian aku hari ni. aku pn trun la wt xtau, aku trun2 je aku npk sume kwn mak aku, aku pn salam la kwn2 mak aku sume, aku pusing je blakang, pperrrhh aku tgk sume kwn2 aku dgn berbaju merah nyanyi lagu birthday, sumpah aku terharu and terkejot gileeee hahaha ~~ another video for this time --- > and sedikit gmbr :] 










yg atas ni sume gmbe diorg before pergi rumah aku nk wt suprise, rupe2 nye diorg kumpul kt L-mArt. haha











thanx untuk mama and ayah and kwn2 sume :] 


sbenarnya plan birthday ni sume drpd mama and ayah sndri and diorg pakat dgn kwn2 aku, iaitu sheiffa la yg mak aku bercontact :p haha aku sayang kat mama and ayah and sumeee kwn2 aku  :] thanx muchh 

  ni mama and ayah aku :] 

and ni lah sheiffa :]


Another suprise for me, someone ade bli cake untuk aku, and celebrate dgn kwn2 die sume untuk aku, and die dh blanje sume kwn2 die sbgai tanda birthday aku, gmbr2nya x perlu la diupdate kan sbb sume tu dh bwk kenangan. but thanks jgk untuk dia buat sume ni untuk aku :] 

              Tapi, 1 mende aku nak cakap, dalam kebahagiaan, ade tangisan nye. dalam2 aku happy, dtg nye mslh yg berat bg aku, da laa aku nk spm dh. Ya Allah, kau tabahkan lah hati hamba mu ni menghadapi sume ujian mu. satu pengajaran untuk aku jgn terlalu happy, beringat la slalu.. korang2 sume doakan kejayaan kami spm'12, smoga kami sume dapat result yg gempak and cemerlang dunia dan akhirat, 

             okelah aku rse smpai sni sj la. pnt dh nk tulis panjang2. haha. enjoyyy. assalamualaikum :]

No comments:

Post a Comment